Головна » 2011 » Листопад » 3 » Як ЖЕК вирішив повернути зарплату
New Як ЖЕК вирішив повернути зарплату
10:45:38

Як ЖЕК вирішив повернути собі зарплату.

   Гора відеоматеріалу назбиралась з того моменту як попередній керівник ЖЕКу заліз в борги підписавшись в одному з документів, яким змусив гасити борги, що на пряму не стосувались самого ЖЕКу. За час свого управління чемно гасились чужі борги і нарощувались власні. Перестала платитись заробітна плата працівникам (майже на пів року), припинилась закупівля інвентарю для роботи, поломані автомобілі для вивізу сміття не ремонтувались, бо й не було за що. Йдеться про колишнього керівника Вакуленка. Міська рада відреагувала так як корова реагує коли її женють палицею на пасовисько. В перші дні були такі слова "Ми зробимо, ми виплатимо". Це слова Пецюха після того, як місцеві депутати Стародуб та інші і депутат Дрогобицької районної ради Кристофор вислухали людей і пообіцяли зрушити справу з місця, хоч не обіцяли нічого конкретного, бо справа й направду була не простою. Наступна зустріч відбулась в міській раді. Цю розмову можна зрівняти як футболісти іграють за кубок на свому футбольному полі. Але ще такої впевненості не набрались говорити що хотіти, бо був присутній Гориславський Сергій, який чітко показав свою позицію. "Раз люди до мене звернулись, то я справу передаю в прокуратуру. Затримувати заробітну плату працівникам не має права ніхто і за це треба відповідати по закону. Я передав справу.... я позвонив... я повідомив..." Були чіткі аргументи. Було видно відразу, що людина не слова а діла. На цьому етапі деякі обурені депутати і в тому числі посадовці при мерії почали обстоювати Вакуленка. Було чути в залі обстоювання "Та садити людину тоже якось не... він і то... і друге...може треба...я думаю ми то владнаємо..." А на третій зустрічі з працівниками ЖЕКу (які висиділи цілу сесію і не було фактично присутніх людей які підтримували їх крім Стародуб, яка має тепер непогану посаду,  не хотіла б її втратити, напряму залежна від мерї) мер показав своє істенне лице разом з усіма АКТИВНИМИ депутатами. Слово "Активними" недарма виділено, бо у нас обрано немало депутатів які тільки вмієть слухати і копіювати рухи рукаю, коли інші голосують. Власне, на цьому скликанні лунати звинувачення в сторону працівників котрі нагадали про себе та просили повернути їх чесно зароблені гроші. Першим завівся мер: "Ми вам виплатили за місяць, я прийду й подивлюсь як ви працюєте. Перевірю. Що це за якість, мете тим вінником і так і сяк, а рівень надання послуг а ви ще грошей хочете. А ми вам заплатили за цей місяць і щось я не бачу щоб ви працювали так як має бути. Навколо брудно, сміття..." Один з заступників заявив "Треба якість піднімати". І дуже було образливо як депутати від яких несподівалось таке почути раптово загомоніли підтримуючи Пецюха. Нагадую, людям не виплатили зарплату як мінімум за 5 місяців. Повернули за один місяць, а вимагають так наче вони з своїх кишень їм оплачують.

   Пройшов час. За новинами міської ради та ЖЕКу не слідкувалось. Хто захотів на цій справі прославитись - прославився і більше нікого не було цікаво. Відомо, що попереднього керівника звільнили і призначили нового. Пецюх майбутнього керівника дуже хвалив як людину і фактично це іменно його ініціатива взяти саме цю людину а не іншого, хоч самі працівники були обурені таким рішенням. Також відомо, що всі попередні працівники прибиральники позвільнялись. Це великий мінус владі, адже люди залишились без роботи, і в цьому винувата наша влада. Яка стала тепер ситуація:

ВИВІЗ СМІТТЯ

    Домоуправ на Винниченка - золота людина. Про нього можна розповідати годинами що він для нас хорошого зробив. Але раз тема йдеться про ЖЕК, то ж продовжу. Вивіз сміття у нас на Винниченка становить 8 копійок з квадратного метра. З двохкімнатної квартири платилось 4 гривні. Регулярно приїжджала машина, при ній завжди стояв домоуправ і перевіряв якість надання послуг. Тепер дві жіночки (можливо бухгалтери з ЖЕКу) ходили по квартирам і збирали підписи також на вивіз сміття. Сміялись "Та це нас начальник послав збирати підписи, казав ідіть грійтесь..." Вони хочуть по 6,25грн з кожної людини. При тому заборонили ОСББ заключати угоди та здіснювати вивіз сміття. Тепер у нас сміття під будинком повно і ніхто його не вивозить. Така станом на сьогодні у нас влада. Висновок людей які все знають такий - ціною людських коштів хочуть власні проблеми. Люди незадоволені. Хоч керівник ЖЕКу з добрими намірами повідомляє всіх мешканців міста Стебника, що вже всі так перейшли і Дрогобич і інші міста, що тепер і ми повинні перейти, проте люди не дурні. Адже угоду можна і не підписувати. Якщо не підписати, то ніхто не зобов'язує платити, тоді вивіз сміття буде нерентабельним, тоді Стебник загрузне в смітті, тоді все сміття впаде на голову міста, тоді буде багато смороду, тоді почнуть вивозити за кошт місцевого бюджету, а тоді вернеться до старої системи. Будемо надіятись що більшість попідписує, тоді в Стебнику буде чисто та гарно, але для інших мешканців які не підписали - це буде безкоштовно.

    Можливо ЖЕК і не поверне таким способом зарплату працівникам. Але питання лишається незмінним "Як ЖЕК вирішив повернути зарплату ?" І чи повернув ?


Пройшов час,  тема начебто вже нецікава. Люди кажуть що вже платять по тарифу який встановив жек. Платіть платіть, ви ж підписали угоду, а багато людей не підписали угоди і зовсім не платять. Що й хотілось донести.


"Тут лише треба Ваш підпис поставити", - любязно просять вдруге. Підписались. Все. А угоду наспраді укладено заднім числом. Отже потрібно тепер сплатити за попередні всі місяці і надалі оплачувати, тариф може змінюватись. Розірвати угоду не так то легко як "укласти"

(один із випадків коли чоловік на роботі, жінка "не в курсі")

Переглядів: 987 | Рейтинг: 3.0/2 |
Всього коментарів: 0
Ваш коментар оживить цей сайт
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 
 
 Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Всього присутніх зараз на сайті: 1
Незареєстрованих: 1
Зареєстрованих: 0


Можливо зацікавить

 
Copyright Stebnik159 © 2024
Весілля, Хочу весілля,
Сайт управляється системою uCoz